Pas op voor Solar nagels!

 

In sommige, vooral Aziatische, salons worden er nagels gezet tegen een lagere prijs. Ze noemen deze nagels dan Solar nagels en veel vrouwen denken dat dit het beste is wat je kunt krijgen. ONJUIST!
Wat is dan Solar? De naam Solar is oorspronkelijk van het merk Creative (CND). Zij ontwikkelde jaren geleden een acrylsoort waarmee dunnere en sterkere nagels gemaakt konden worden. De goedkopere salons namen deze merknaam over en profiteerde van het succes maar gebruikte niet de originele Solaracryl. De nep Solar is een keiharde acryl die zelfs blijft zitten als je je nagel hard stoot, wat kan lijden tot langdurige pijn of breuken aan de natuurlijke nagel. Solar wordt voornamelijk gebruikt bij de goedkopere salons (Aziatisch, Zwarte Markt). Het is een merkloos acryl dat vanuit Azië geïmporteerd wordt en soms wordt overgeschept in een potje met een merknaam erop. Deze solaracryl bevat de stof methyl methacrylate, ook bekend als MMA. Deze substantie, een goedkoop lijmmiddel, zorgt voor een sterke bevestiging en een snelle droging. Echter bij sommige vrouwen kan dit middel een allergische huidreacties veroorzaken. Bovendien kan het nagelbed onherstelbaar worden beschadigd. In veel landen is deze stof verboden en bij gebruik zelfs strafbaar! CND heeft deze naam overigens veranderd want wilde niet in verband gebracht worden met de nagels die met MMA gezet worden.


Risico’s die MMA met zich mee kunnen brengen zijn o.a.:

Huidirritaties
Misvorming van de nagel (vaak blijvend)
Ernstige infecties
Vaak wordt er in de “MMA” salons onhygiënisch gewerkt. Denk aan geen eigen vijlen en te vaak en/of veel frezen op de natuurlijke nagel! Geen eigen vijlen kunnen lijden tot infecties. Stel dat de klant voor jou een infectie aan de nagel heeft. Daarna wordt er met dezelfde vijl op jouw nagels gevijld, waardoor je dezelfde infectie kan oplopen. Te vaak en/of veel frezen (met een elektrische vijl) op de natuurlijke nagel kan snel lijden tot pijnlijke beschadigingen op de natuurlijke nagel en rode en onsierlijke kringen in de nagels.
Bij Nagel styliste Mirjam wordt uiteraard NIET gewerkt met acryl die MMA bevat.

 


 
Opbellen
E-mail