Verzorging van de handen is erg belangrijk,maar om lang plezier van je kunstnagels te hebben moet je wat regeltjes in acht nemen.

 

 


Waarom is verzorging zo belangrijk?

 

De lengte van uw nagels is afgestemd op wat u met uw handen dagelijks doet. Na 2 tot 3weken zult u het groeien van uw natuurlijke nagels zien. De scheiding tussen de kunstnagel en de natuurlijke nagel wordt zichtbaar. De nagels zijn langer geworden en kunnen u in uw dagelijkse doen en laten gaan hinderen.  Daarom is het belangrijk om u afspraak op tijd in te plannen.

Trek tijdens huishoudelijke werkzaam heden en werken in de tuin altijd handschoenen aan.

 

1. Het verwijderen van de nagellak.  

Verwijder de nagellak met remover zonder aceton die afgestemd is op de bij u aangebrachte nagels.  Ongeschikte remover kan de kunstnagel aantasten, hij wordt vlekkerig en zal dof gaan uitzien. Ook kan de stevigheid afnemen.

       

2. Het inkorten van uw kunstnagels.

Met de emeryboard of flexi vijl vijlt u uw nagels op de gewenste lengte, nooit knippen. U dient hierbij op te letten dat de vorm van de nagels gelijk blijft met de vorm van de nagelriem.

Belangrijk: De nagelzijden niet scheef vijlen, dit verzwakt de nagel enorm.

Een vijl kunt u bij mij kopen voor 2,75 euro

 

3. Het verzorgen van uw nagelriemen.

De nagelriemolie zorgt voor de complete nagelriem verzorging. De olie geeft elasticiteit en soepelheid. Gebruik nagelriem olie een tot twee keer per dag. Voor heel erg droge of ontstoken nagelriemen zou een kuur met nagelriemcrème toegepast moeten worden. Gebruik deze een keer per dag.

Een beschadigde nagelriem belemmert de groei van een gezonde nagel.

U kunt bij mij in de salon een flesje nagelriem olie kopen vanaf 4,95 euro 

 

4. Hulp voor afgebroken en gescheurde kunstnagels.

Ondanks een goede verzorging zullen uw nagels aan de uitgroei regelmatig opgevuld moeten worden met acryl, om breken en inscheuren te voorkomen. Maak derhalve tijdig een afspraak in de nagelstudio met uw nagelstyliste.

Opvullen gebeurt normaal één keer per drie weken.

U heeft 1 week garantie bij normaal gebruik van de nagels.

 

Mochten er nog vragen zijn of onverhoopt toch een "ongelukje" gebeuren, kunt u altijd een afspraak maken zodat ik het vakkundig kan repareren.

      

Met grote regelmaat krijg ik de vraag of kunstnagels schadelijk zijn voor de natuurlijke nagels. Het antwoord daarop is Ja en Nee. Ja het is schadelijk als je een kunstnagel laat plaatsen door een niet gecertificeerde stylist, deze weten niks van hygiëne en de anatomie van de nagel en vijlen vaak veel te grof op de nagels waardoor deze flink beschadigd kan raken. Evenals de nagelriemen. En dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Ook is het schadelijk als je zelf het kunst product er af gaat trekken. Doordat het kunst product een flinke hechting heeft trek je automatisch de laag van de natuurlijke nagels mee. Hierdoor beschadig je de nagels flink en worden ze erg dun. Nee kunstnagels zijn niet schadelijk als ze gezet en/of verwijderd worden door een gecertificeerd stylist. Deze heeft een gedegen opleiding gevolgd en weet wat ze doet. Ook gaat ze uiterst voorzichtig met de natuurlijke nagels en de nagelriemen om. Daarom dus altijd kiezen voor een gecertificeerd stylist!

 
Opbellen
E-mail